Franjo Maričić i dalje na čelu DVD-a Severovci

velj 23

Održana je redovna izvještajno izborna skupština DVD-a Severovci koju je otvorio predsjednik društva Franjo Maričić.

Nakon što je Skupština razriješila dosadašnje vodstvo DVD-a, za predsjednika je ponovno izabran Franjo Maričić, za dopredsjednika Marijan Pavec, zapovjednika Ivan Sobota, a za zamjenika zapovjednika Dalibor Blažeković na mandat od 5 godina.

Nakon usvajanja nove Skupštine, predsjednik je predstavio plan rada i financijski plan za 2021. godinu te je prigodno dodijeljena i Spomenica za 30 godina rada u DVD-u Severovci Vladimiru Jakupčiću.

Prisutnima se obratio i Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Đurđevca i JVP Matija Markešić koji je ovim putem pozdravio prisutne članove ispred Vatrogasne zajednice Grada Đurđevca te u ime Gradonačelnika Hrvoja Jančija i Predsjednika Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željka Lackovića. Čestitao je novoizabranom vodstvu kao i slavljeniku te se osvrnuo na dosadašnji rad i suradnju te na buduće zadatke koji predstoje, a potom razveselio prisutne sa vrijednom vatrogasnom opremom koja je financirana iz proračuna Grada Đurđevca.

Nova vatrogasna oprema koja se sastoji od ljestvi, kabanica, čizmi, rukavica, akumulatorske rasvjete, vatrogasnih aparata i motorne pile bit će na raspolaganju DVD-u Severovci uz već postojeću opremu kojom je društvo opremljeno, a kojom će u slučaju potrebe mještani pravovaljano moći intervenirati – rekao je Matija Markešić, dok se predsjednik društva srdačno zahvalio na novoj opremi.