Peta smjena županijskih vatrogasaca pomaže pri otklanjanju posljedica potresa na području grada Gline

sij 13

Danas se na područje grada Gline uputila peta smjena županijskih vatrogasaca pod zapovijedanjem zapovjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimira Habijana. Županijske vatrogasne snage pomoći će u saniranju oštećenih krovišta stradalih u razornom potresu koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije.
Na teren je upućeno 17 vatrogasca i tri kombi vozila, a formirane su tri radne skupine. Ova je smjena organizirana na način da svako požarno područje Koprivničko-križevačke županije osigura nekoliko vatrogasaca i kombi vozilo, a u ispomoći sudjeluju vatrogasci iz DVD-a Srednji Dubovec, DVD-a Cirkvena, DVD-a Koprivnički Ivanec, DVD-a Pustakovec, DVD-a Glogovac, DVD-a Novačka, DVD-a Novigrad Podravski, DVD-a Prugovac, DVD-a Ferdinandovac, DVD-a Đurđevac i DVD-a Kalinovac.
Po dolasku u Glinu, županijski su vatrogasci stavljeni na raspolaganje Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Gline, a ukoliko se ukaže potreba, u pripremi su i dodatne vatrogasne snage koje će žurno biti upućene na ugroženo područje.