Drugo polugodište započinje 18. siječnja – učenici nižih razreda osnovnih škola i maturanti nastavu će pohađati uživo, a svi ostali online putem

sij 13

Nakon što je razmotrena cjelokupna epidemiološka situacija na području RH u kontekstu održavanja nastave u osnovnim i srednjim školama te su održane konzultacije ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa s osnivačima škola, kao i konzultacije unutar Hrvatske zajednice županija s predsjednikom Goranom Paukom, župan Darko Koren na konferenciji za medije izvijestio je kako je prihvaćen prijedlog da nastavu uživo pohađaju samo učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola i učenici četvrtih razreda srednjih škola, dok će ju svi ostali pratiti online putem.

Drugo polugodište započinje 18. siječnja.

Župan je napomenuo kako je plan da se nastava uživo uskladi s razdobljem trajanja epidemioloških mjera do 31. siječnja.

Župan je ujedno zahvalio svim dionicima obrazovnog sustava na razumijevanju i konstruktivnoj suradnji, dodavši kako će održavanje nastave, kao i dosad, biti uspješno organizirano na najvišoj razini.

Prema informacijama iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, preporuka nacionalnog Stožera civilne zaštite je da se školska natjecanja odgode na nekoliko tjedana, za koje će se vrijeme, zahvaljujući i cijepljenjima, moći steći povoljna epidemiološka situacija. Učitelji i nastavnici nalaze se u drugoj prioritetnoj skupini osoba koje se trebaju cijepiti, a nakon toga će se nastava prilagođavati preporučenim epidemiološkim mjerama.