Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, od COVID-19 oporavljene četiri osobe

lis 18

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus na području županije u općoj populaciji potvrđeno šest novih slučaja bolesti COVID-19.
Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 72 slučaja oboljenja, četiri osobe su oporavljene od bolesti COVID-19, a na bolničkom liječenju je ukupno 28 osoba.
Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 319  slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 169 osoba.
Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te se pridržavaju odredbi Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja , Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski te Odluke o izmjenama Odluke o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.