Na području Koprivničko-križevačke županije sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom

lis 17

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus na području županije iz opće populacije potvrđeno sedam novih slučaja bolesti COVID-19.
Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 69 slučaja, tri osobe su oporavljene od bolesti COVID-19,  a na bolničkom liječenju je ukupno 27 osoba.
Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 313  slučajeva bolesti COVID-19,  a u samoizolaciji se trenutno nalazi 165 osoba.
Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te se pridržavaju odredbi Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja , Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski te Odluke o izmjenama Odluke o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.