Đurđevac: 22. Dani voća i slatki jesnski plodovi na Trg sv. Jurja privukli oko 55 izlagača i brojne posjetitelje

lis 17

Na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu, svečano su otvoreni Dana voća, najvažnija županijska manifestacija posvećene promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina te promicanju vrijednosti razvoja domaće proizvodnje, a ovogodišnji Dani voća okupili su oko 55 izlagača.
Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković pozdravio je okupljene i izrazio je zadovoljstvo što ova već tradicionalna, 22. po redu manifestacija svake godine okuplja sve više izlagača i posjetitelja.
-Ž elim dobrodošlicu svima u Đurđevac i pozdravljam vas u ime gradonačelnika Hrvoja Jančija i u ime Gradskog vijeća Grada Đurđevca. Pohvaljujem vrijedne izlagače, ali i sve one koji su sudjelovali u organizaciji ove tradicionalne manifestacije koje je po posjećenosti najvrjednija manifestacija ovog tipa u županiji. Mislim da je ova 22. po redu manifestacija naše Podravsko – prigorske županije zaista vrijedna i mi smo ponosni što se upravo ona održava u srcu Podravine u našem lijepom Đurđevcu. – rekao je Lacković.
Pozdravne riječi uputio je zamjenik župana Ratimir Ljubić te je ove 22. Dane voća proglasio otvorenima, a za program Podravskog radija je spomenuo;

Grad Đurđevac je predstavio i projekt Podravinoteke, a svečano su dodijeljene i potvrde o isplati potpora male vrijednosti u poljoprivredi našim OPG-ovima koji su tokom godine podnijeli zahtjev, a odobreno je ukupno 221.000,00 kuna bespovratnih potpora.
Okupljene posjetitelje svojim su nastupima razveselili KUD Petar Preradović, Ženski vokalni sastav Đurđevčice, ŽSV Katarene i GS Gorbonuk.
Nakon kulturno-umjetničkog dijela, proglašeni su najljepše uređeni izlagački prostori koje je odabrao stručni žiriji. Prvo mjesto je osvojio štand OPG Lasić, drugo mjesto OPG Matica dok je treće mjesto osvojio OPG Kosec.
I ove godine izdan je katalog posvećen poljoprivrednim proizvođačima s područja županije koji se bave voćarstvom u kojem je predstavljeno njih 252.