Podravsko-prigorski vatrogasci upućeni u četvrtu smjenu dislokacija na otočje Brijuni i Lastovo

kol 06

Vatrogasci s područja Koprivničko-križevačke županije i ove su godine temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2020. godini te zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića, na dislokacijama na otočju Brijuni i na otoku Lastovo.
Danas će se izvršiti četvrta smjena dislokacije na otoku Lastovo na koji će se uputiti četiri djelatnika iz javnih vatrogasnih postrojbi Đurđevac i Križevci te jedan pripadnik DVD-a Kloštar Podravski. Na dislokaciji se nalazi šumsko terensko vozilo koje je u vlasništvu JVP Đurđevac i šumsko terensko vozilo DVD-a Rasinja.
Na otočje Brijuni u sklopu dislokacije četvrte smjene će se uputiti četiri djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica, dok će za potrebe osiguranja otoka Mali Brijun i otoka Vanga biti osigurana četiri pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava Starigrad, Štaglinec i Torčec. Na Velikom Brijunu nalazi se auto cisterna u vlasništvu JVP Koprivnica dok je na Malom Brijunu vozilo sa spremnikom od 450 litara, pripadajućom opremom za gašenje požara te sustavom veza.