NAJAVA; Počeli upisi u Ljetnu školu robotike i programiranja

kol 01

U organizaciji Alternativnog autonomnog kluba kulture (AK46) iz Đurđevca od 24. kolovoza do 7. rujna održati će se Ljetna škola programiranja i robotike.

Škola je namijenjena svima od predškolskog uzrasta (upisnika u 1. razred osnovne škole), pa sve do završenog 4. razreda srednje škole (maturanti). Glavna misao vodilja ovog projekta je povećati opće znanje iz računalnih, automatiziranih i robotskih sustava, a time i povećati upise učenika u tehničko – informatičko područje.

Upisi u školu su besplatni za sve učenike zahvaljujući  Gradu Đurđevcu i ostalim sponzorima, te se mogu izvršiti putem stranice projekta.

Ljetna škola je prvi puta organizirana prije četiri godine, a školu je svake godine polazilo oko 120 djece koja su bila podijeljena u grupe po uzrastu dok su grupe vodili profesori i predavači informatike i tehničkog.

Grad Đurđevac je prepoznao važnost ovog inovativnog projekta za zajednicu, te je projekt i ove godine podržao sa 30.000 kuna.

Još 2016. godine ideja je odmah u startu bila prihvaćena i podržao ju je od Grad, sponzori, profesori i roditelji, a završetkom projekta brojke i podaci svjedoče o njegovoj uspješnosti, ali najveći rezultat su zadovoljna djeca i roditelji.

– Na ovaj način nastojimo promijeniti način učenja, a ideja je da se rade cool projekti tako da djeca sama požele raditi i dizajnirati svoje igračke, a ne da ih gotove kupuju u dućanu. Cilj škole je da djeca usvoje znanje iz područja programiranja i robotike uz opuštenu atmosferu te da uživaju u učenju bez stresa i testiranja. U 21. stoljeću, prema mnogima autorima, najveći dio radne snage će biti zamjenjiv, a zamijeniti će ga roboti, nemojmo dopustiti da djecu obrazujemo u strukama koja su zamjenjiva-  rekao je profesor Tomisalv Ostojić.

Više o ovogodišnjoj Ljetnoj školi robotike i programiranja možete čuti u emisiji Neki novi klinci sutra, 2. kolovoza 2020. u 18:00. Gost emisije bit će Tomislav Ostojić.