Otvorena izložba Koprivničke postrojbe u vojno redarstvenoj operaciji „Bljesak“

srp 31

U Muzeju grada Koprivnice otvorena je izložba „Koprivničke postrojbe u VRO Bljesak“ kojoj su ispred  Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek. Izložba je organizirana  kao uvod u obilježavanje vojno – redarstvene operacije Oluja te uz 25. obljetnicu VRO Bljesak, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.
 Zamjenik Ljubić je istaknuo važnost očuvanja istine o Domovinskom ratu naglasivši kako ovakve izložbe na najbolji način kroz dokumentaristički pristup prikazuju najponosnije vrijeme u kojem je stvarana Hrvatska
Izložba građom iz fundusa Muzeja grada Koprivnice i akviziranom građom od ratnih zapovjednika i zamjenika postrojbi Damira Vukovića, Željka Golubića, Ivice Jurenca i Mirka Hanžekovića (ratne fotografije i video zapisi, ratne uniforme, odlikovanja) prikazuje i dokumentira sudjelovanje Koprivničanaca i Podravaca u više postrojbi u VRO Bljesak i oslobađanja 600 km2 okupiranog teritorija zapadne Slavonije (RSK) u par dana s početka svibnja 1995. godine.