Predstavljen Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije

svi 22

U prostorijama koprivničke Gimnazije „Fran Galović“ službeno je predstavljen Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije 2020./2021. Projekt izrade ovog vrijednog i atraktivnog promotivnog materijala koji će učenicima osnovnih škola olakšati odluku o odabiru srednjoškolskog programa i budećeg zanimanja pokrenula je Koprivničko-križevačka županija u suradnji s partnerima iz HGK – Županijska komora Koprivnica, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Križevci.
Župan Darko Koren je na predstavljanju zahvalio svima koji su sudjelovali u izradi publikacije istaknuvši kako se promocija upisa u srednje škole zbog izvanrednih okolnosti odvija na nešto drugačiji način od uobičajenog. Tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać zahvalio je Županiji na inicijativi i vrijednom projektu naglasivši važnost partnerstva svih institucija na čelu sa Županijom. O usklađenosti potreba tržišta rada i upisa u srednje škole govorila je Biserka Golubić iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Ispostava Koprivnica, ispred HGK – Županijske komore Koprivnica prisutnima se obratila Renata Lohajner, a u ime ravnatelja, ravnatelj Gimnazije Fran Galović Vjekoslav Robotić, koji je prijelaz iz primarnog u sekundarno obrazovanje istaknuo kao najbitniji dio školovanja.
Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije predstavila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, a on obuhvaća školske ustanove kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija – Gimnaziju „Fran Galović“ Koprivnica, Srednju školu Koprivnica, Obrtničku školu Koprivnica, Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, Srednju školu „Ivan Seljanec“ Križevci, Srednju gospodarsku školu Križevci, Gimnaziju dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac i Strukovnu škola Đurđevac te školske ustanove kojima su osnivači gradovi Koprivnica i Križevci – Umjetničku škola Fortunat Pintarić Koprivnica i Glazbenu školu Alberta Štrige Križevci.
Spomenimo kako su s ravnateljima srednjih škola dogovoreni i alternativni oblici promocije putem medijskih platformi koje će u narednom razdoblju provoditi škole i Županijska uprava kako bi učenici i roditelji imali sve potrebne i informacije koje će se moći pronaći u promotivnim člancima, medijskim objavama na županijskoj internetskoj stranici te u sklopu radijskih emisija koje će se na lokalnim radijskim postajama emitirati od idućeg tjedna.
Današnjem predstavljanju Vodiča kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije uz ravnatelje i predstavnike srednjih škola prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.