U OŠ Prof. Franje Viktora Šignjara Virje održano međuopćinski LiDraNo 2020.

velj 13

U OŠ Prof. Franje Viktora Šignjara Virje održan je međuopćinski LiDraNo 2020., smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva. Na ovogodišnjoj Smotri ugostili su učenike i njihove mentore iz  OŠ Đurđevac, OŠ Ferdinandovac, OŠ Ivana Lackovića Croate, Kalinovac, OŠ Molve, OŠ Gola, Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, Strukovne škola Đurđevac i škole domaćina.
Učenici osnovnih i srednjih škola pokazali su sva svoja umijeća u dramsko-scenskom, literarnom i novinarskom stvaralaštvu. U Povjerenstvu za dramsko-scenski nastup bila je profesorica Martina Treščec Godek, za novinarske radove Karlo Sigetić , a za literarne profesorica Anica Šabarić.
Na županijsku razinu u literarnom izričaju prošli su učenici Lana Stanešić, OŠ Virje , Dora Ljubić, OŠ Virje i Lana Bazijanec, OŠ Kalinovac.
Od srednjih škola u istoj kategoriji dalje su prošle učenice: Ena Halaček, Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac i Tanita Mikulić, Strukovna škola Đurđevac.
Od novinarskih radova najuspješniji su bili radovi učenica: Marije Švegović, OŠ Gola, Patricije Zvonar, OŠ Kalinovac i Nike Ivandije, OŠ Ferdinandovac.
U kategoriji dramsko-scenskog skupnog nastupa (osnovne škole) dalje su prošli učenici iz OŠ Ferdinandovac te učenici OŠ Molve. Također, na županijsku razinu plasirali su se i učenici iz Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, Đurđevac.
U kategoriji dramsko-scenskog samostalnog nastupa (osnovne škole) dalje su se plasirali učenici: Viktor Turbelija, OŠ Ferdinandovac, Šimun Golub, OŠ Kalinovac te Lana Jaković . Od srednjih škola u istoj kategoriji dalje su se plasirale: Ema Domović, Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac i Niko Fusić, Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac.