Održane godišnje skupštine DVD-a Velika Črešnjevica i DVD-a Otrovanec

velj 13

Održana je 83. izvještajna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Velika Črešnjevica u Društvenom domu u Velikoj Črešnjevici.
Sjednicu je otvorio predsjednik društva Željko Palković, a na početku skupštine pozdravio je sve prisutne goste, među kojima je bio i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić Izvješće o radu Upravnog odbora i zapovjedništva podnio je zapovjednik Mario Rengel. Iznio je da broje 110 članova, od toga 20 operativnih članova, 23 izvršna, 10 pričuvnih, 16 podupirajućih, 3 počasna, 2 veterana. Pomladak čini 39 članova, od toga 16 djece i 23 mladeži. Po zvanjima broje 4 časnika I. klase, 9 dočasnika I. klase, 9 dočasnika, 18 vatrogasaca I. klase, 33 vatrogasca i 16 pripadnika vatrogasne mladeži.
U 2019. godini imali su pet vatrogasnih intervencija, sudjelovali su na županijskim, općinskim i brojnim drugim vatrogasnim natjecanjima te su organizirali 13. turnir djece i mladeži “Ilinje 2019” i tradicionalno 12. natjecanje sa starom ručnom vatrogasnom špricom s konjskom zapregom.
Na temelju pravilnika o dodjeli vatrogasnih priznanja,odlikovanja, znamenja, povelja i plaketa diplomu za 20 godina rada u vatrogastvu dobili su Mato Cupan i Ivan Šimunija. Diplomu za stjecanje zvanja vatrogasna mladež dobili su Marijan Pitomačan, Hana Matosović, Kristina Tudić, Marinela Lovrenčec, Marko Benger, Šimun Dravec i Kristijan Vuk. Diplome je dodijelio zapovjednik Fras.
Održana je i 90. izvještajna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otrovanec u Društvenom domu u Otrovancu. Sjednicu je otvorio predsjednik društva Ivan Ladušić-Hanzir,a skupštini je također prisustvovao načelnik Općine Željko Grgačić.
Izvješće o radu Upravnog odbora i zapovjedništva podnio je zapovjednik David Tržić. Iznio je da broje 80 članova, od toga 46 odraslih te 34 djece i mladeži, a u sustavu Vatrogasne zajednice općine Pitomača imaju tri delegata. Od 80 članova, broje 40 ispitanih vatrogasaca, 13 operativnih članova, šest pomažućih, 24 članova mladeži, 10 članova podmlatka.
U samome mjestu imali su sedam intervencije te još 12 izvan njihovog mjesta gdje su sudjelovali s drugim DVD-ima iz zajednice, najviše s Pitomačom s kojom imaju odličnu suradnju. Sudjelovali su na županijskim, općinskim te na ostalim brojnim vatrogasnim natjecanjima na kojima su osvojili dva prva mjesta, tri druga mjesta i dva treća mjesta.