U sklopu 22. Obrtničkog i gospodarskog sajma održana 6. Državna izložba izvornih pasmina peradi

stu 10

U sklopu 22. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije , posljednjeg dana najznačajnije gospodarske manifestacije, svečano je otvorena 6. Državna izložba izvornih pasmina peradi u Republici Hrvatskoj  na kojoj je prikazano ukupno 44 kolekcije izvornih pasmina peradi.
Izložbu je otvorio župan Darko Koren, koji je uz čestitke svim uzgajivačima  i organizatorima zahvalio što ulažu velike napore u očuvanju autohtonih hrvatskih pasmina peradi.
O važnosti izložbe i zaštiti pasmina govorili su i predsjednik Udruge uzgajivača hrvatskih pasmina peradi Kukmica  Milan Mišir, predsjednik križevačkog Gradskog vijeća Marko Katanović, voditelj Sektora područnih ureda Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Mladen Molnar te docent na Zavodu za hranidbu životinja na Agronomskom fakultetu u Zagrebu  Dalibor Bedeković, a izložbi su prisustvovali i tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barać te zamjenik zagrebačkog pročelnika za poljoprivredu Dejan Jaić.
Uzgajivačima je stručno Povjerenstvo u sastavu Gordana Duvnjak, Zlatko Janječić i Dalibor Bedeković, dodijelilo i diplome, a nagrađene su četiri pasmine zagorskog purana, četiri soja pasmine kokoši Hrvatice,a još su prikazane i posavska  i križevačka kukmasta kokoš, istarska kokoš te dravska guska.
Nakon svečanog otvorenja izložbe župan je obišao i pozdravio izlagače, a tajnik i direktor Sajma je dodijelio priznanja u izboru najatraktivnijeg izložbenog prostora Sajma. Treće mjesto pripalo je Klubu žena s bolestima dojke „Agata“, drugo  mjesto je osvojila Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, a prvo mjesto je osvojila Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije.
Prije samog čina zatvaranja sajma održana je i svečano izvlačenje dobitnika na  nagradnoj  igri  križevačkog poduzeća te nagradna igri Sajma u kojoj je sretnom dobitniku dodijeljena kuhinja s kućanskim aparatima.