U Muzeju Grada Đurđevca otvorena izložba Šuma okom šumara

stu 10

Izložba Šuma okom šumara organizirana u suradnji Muzeja Grada Đurđevca i Hrvatskog šumarskog društva Ogranak Koprivnica otvorena je u prostorima Muzeja Grada Đurđevca.
Ova je izložba organizirana povodom 145 godina šumarstva Podravine i Prigorja, a rezultat je 15. bjelovarskog salona fotografije s međunarodnim sudjelovanjem za koji je 29 autora poslalo gotovo 300 svojih radova. Za izlaganje je odabrano 199 fotografija koje prikazuju sve čari šuma iz perspektive onih koji ih najbolje poznaju – šumara.
Na početku je okupljene zaljubljenike u fotografiju pozdravila je ravnateljica Muzeja Edita Janković Hapavel istaknuvši kontinuitet suradnje između Muzeja i Hrvatskih šuma s obzirom na to da Hrvatske šume prate velike inozemne projekte koji proteklih godina provodi Muzej. Zahvalivši na dosadašnjoj potpori, Edita Janković Hapavel izrazila je zadovoljstvo što se suradnja ostvaruje i kroz ovu izložbu te nadu da će se ona nastaviti u nadolazećim projektima.
Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči pohvalivši pritom tradiciju koju šumari njeguju te posebno istaknuvši važnost izloženih fotografija kroz koje približavaju naše šume i šumarski posao drugim ljudima.
Za atmosferu tijekom programa zaslužne su bile članice vokalno-instrumentalnog sastava The Fusion.
Šume kroz oči šumara može se vidjeti do 24. studenog u Muzeju Grada Đurđevca.