U Đurđevcu postavljene nove uzdignute plohe s označenim pješačkim prijelazima

lis 12

Završeni su radovi na postavljanju uzdignutih ploha, tzv. ležećih policajaca s integriranim pješačkim prijelazima u Ulici Antuna Radića kod ŠRC-a i u Basaričekovoj ulici kod Osnovne škole Đurđevac.
Podsjećamo kako su kod škole bili postavljeni niski ležeći policajci koju su uklonjeni te su postavljeni novi s iscrtanim pješačkim prijelazom. Ležeći policajci služit će smirivanju prometa i povećanju sigurnosti pješaka, prvenstveno djece te ostalih sudionika u prometu.
I uzdignute plohe kod ŠRC-a izvedene su u suradnji sa ŽUC-om koji paralelno na raskrižju ulice Matije Gupca, Grkinske ulice i Antuna Radića sudjeluje u izgradnji novog kružnog toka, a obnovljen je i dotrajali cestovni most preko kanala Čivićevac.
-Još smo prošle godine ozbiljno krenuli s aktivnostima i projektima u suradnji s Policijskom postajom Đurđevac i ŽUC-om radi pronalaženja sigurnijeg načina prometovanja na gradskom području gdje dnevno prolazi velik broj pješaka. Već smo održali nekoliko sastanka te gdje smo dali prijedloge radova za slijedeću godinu- rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.