Podravinoteka na Danima voća: Grad Đurđevac poljoprivrednicima dodijelio bespovratne potpore u iznosu 200 tis. kuna

lis 12

Grad Đurđevac je u sklopu manifestacije Dani voća predstavio projekt Podravinoteka, preko kojeg se promoviraju domaći proizvodi i to putem oznake Kvaliteta Podravine.
Grad je s provedbom ovog projekta krenuo 2016. godine, a njime se želi potaknuti lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva da se aktivnije promoviraju. Na tragu toga, kreirana je regionalna oznake Kvaliteta Podravine, a trenutno je nosi 40 proizvođača i 100 proizvoda. Podsjećamo da je oznaka namijenjena označavanju, isticanju i promociji najkvalitetnijih proizvoda. Ova oznaka obuhvaća proizvođače od Ludbrega do Pitomače koji proizvode razne vrste proizvoda.
Podravinoteka posjetiteljima nudi bogatu eno-gastronomsku ponudu na jednom mjestu. Po prvi put prezentirana je u Zagrebu na Adventu, te u Đurđevcu za vrijeme Picokijade. Domaći mliječni proizvodi, sirevi i suhomesnate delicije, vrhunski ekološki med, voćna vina, Vina s peskov i brojni drugi podravski proizvodi naših vrijednih poljoprivrednika zasigurno zaslužuju zajedničku oznaku kvalitetu pod kojom će ih moći prepoznati kupci.
– Podravinoteka je kao dućan podravskih proizvoda, sudjelujemo na raznima manifestacijama, a i ove godine ćemo biti na glavnom trgu u Zagrebu u sklopu Adventa– rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči i nadodao;

  • rekao je gradonačelnik Janči za Podravski radio.

Grad je zaprimio 36 zahtjeva te je za njih osigurao isplatu potpora u visini od 176.000,00 kuna. Ako k tome dodamo i potpore za umjetno osjemenjivanje krmača i krava onda je zapravo odobreno 200.000,00 kuna bespovratnih potpora našim poljoprivrednicima.
Program poticanja poljoprivrede sadrži ukupno 16 mjera, a ciljevi su opstanak poljoprivrednih gospodarstava na području grada, unapređenje i modernizacija poljoprivredne proizvodnje, očuvanje i razvoj ruralnih područja i ruralnih vrijednosti, poticanje gospodarstva na cjelokupnom području grada.