Brojni izlagači i posjetitelji ispunili đurđevački gradski trg na 21. Danima voća Koprivničko-križevačke županije

lis 12

Na đurđevačkom Trgu svetog Jurja, održani su 21. Dani voća Koprivničko-križevačke županije, najznačajnija manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina. Brojni posjetitelji ispunili su glavni trg koji je od ranog jutra odisao mirisima i plodovima jeseni, a uz bogat kulturno-umjetnički program najviše su pozornosti privukli izlagači koji su izložili voćne proizvode i slastice.
Zamjenik župana Darko Sobota uvodno je čestitao svima koji su sudjelovali u organizaciji napomenuvši kako svake godine posjećenost Dana voća raste;

Dodao je kako je Županija i ove godine osigurala besplatan izlagački prostor i izdala katalog, koji je obuhvatio 252 proizvođača s područja županije.
Župan Darko Koren zahvalio je svim izlagačima i partnerima koji su sudjelovali u organizaciji manifestacije kazavši kako su Dani voća kao jedna od stožernih manifestacija poljoprivrede na području županije suživjeli s Đurđevcem i đurđevačkim krajem;

Prigodnim riječima okupljenima su obratio i saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lackovićm koji je Županiji i partnerima čestitao na organizaciji naglasivši važnost potpore domaćoj proizvodnji.
Pozdravne riječi uputio je i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči u ime domaćina i rekao;

Manifestaciju je otvorio ravnatelj Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Krunoslav Dugalić, dodavši kako Ministarstvo uvijek podržava manifestacije koje promoviraju domaću poljoprivredu.
Manifestacija je imala i humanitarni karakter, za što su bili zaduženi učenici đurđevačke Strukovne škole koji su u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa organizirali pečenje kajgane i palačinki kako bi prikupili novac za najpotrebitije, a za posjetitelje je priređen i bogat kulturno umjetnički program na kojem su nastupili: DV Maslačak, ŽVS „Đurđevčice“ i „Katarine“, KUD ”Petar Preradović” te Udruga matice umirovljenika Grada Đurđevca. U sklopu manifestacije proglašeni su najljepše uređeni izlagački prostori, a ove je godine prvo mjesto osvojila Srednja gospodarska škola Križevci, drugo OPG Ivan i Anđela Kranjec iz Kloštra Podravskog i treće OPG Željko Kranjčević iz Carevdara. Manifestaciji su pored brojnih izlagača, prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, direktor Sektora za poljoprivredu Podravke Zdravko Dimač, predstavnici PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, članovi Županijske skupštine, predstavnici udruga te brojni građani.