Oporuka povezala Đurđevac i Chicago: Grad nabavio glazbene instrumente za školarace i buduće mlade glazbenike

ruj 11

Nakon što je Grad Đurđevac krajem prošle godine dobio 30.000 dolara, odnosno nešto više od 195.000 kuna u nasljedstvo od Marije Horvatek, rođene Đurđevčanke, koja je prije više desetljeća odselila u Chicago, u Sjedinjenim Američkim Državama, priča je dobila i svoj epilog.
U OŠ Đurđevac obilježen je prvi dan školske godine koji su upriličili mnogi školarci, ali i saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković i gradonačelnik Hrvoje Janči koji su odlučili kuda će usmjeriti sredstva koja je Grad dobio oporukom.
Od donacije Grad Đurđevac je za potrebe održavanja glazbene kulture u školi i za potrebe učenika glazbene škole kupio instrumente u vrijednosti 200 tisuća kuna, a osnovnoškolci su na školskoj priredbi pokazali svoje umijeće.
–  Odlučili smo dobivenim novcem kupiti glazbene instrumente za djecu kako bismo iz ovog lijepog iskustva u dugotrajnoj budućnosti stvarali sreću i veselje kod najmlađih. U ime Grada i škole još jednom velika hvala gospođi Horvatek – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.
Učenici na instrumentima već muziciraju!