Koprivničko-križevačka županija sudjeluje na 8. Forumu poljskih i hrvatskih regija u Poljskoj

ruj 11

U organizaciji udruženja poljskih vojvodstava i hrvatskih županija u Poljskoj će se od 12. do 14. rujna održati 8. Forum poljskih i hrvatskih regija na kojem sudjeluje i izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije koje predvodi župan Darko Koren sa zamjenikom župana Darkom Sobotom. Forum će poslužiti kao platforma za razmjenu iskustava i dijalog o budućnosti europskih regija, a župan će sudjelovati i na panelu o Javno – privatnom partnerstvu te će prezentirati iskustva koja Koprivničko-križevačka ima na tom projektu.
Organizatori Foruma su Savez vojvodstava Republike Poljske, Hrvatska zajednica županija, Ured maršala Lubuškog vojvodstva i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Poljskoj, počasni pokrovitelji su predsjednik Republike Poljske Andrzej Duda, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uz podršku Hrvatskoga sabora, Ministarstva poljoprivrede RH te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU RH.
Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju 2013. godine još je više istaknuta potreba za učenjem na primjerima dobre prakse, u čemu se Republika Poljska isprofilirala kao prirodan uzor.