Župan Koren održao prijem za sudionike 13. Međunarodnog festivala folklora “Iz bakine škrinje”

srp 13

U prostorijama Županijske uprave održan je svečani prijem za sudionike Dana kulturne baštine i 13. Međunarodnog festivala folklora “Iz bakine škrinje” koji se ove godine u tri dana održava u Koprivnici, Križevcima i Legradu. Prijemu župana Darka Korena prisustvovali su i zamjenik župana te predsjednik Organizacijskog odbora Festivala Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.
Uvodno se sudionicima festivala obratio župan zahvalivši svima na dolasku te čestitao Organizacijskom odboru što je još jednom upriličio festival od iznimnog značaja za promicanje hrvatske kulture.
Na prijemu su se predstavili sudionici festivala iz Hrvatske, ansambl iz Republike Češke, predstavnici iz Italije, Austrije te Slovenije. Sudionici prijema su ukratko predstavili znamenitosti krajeva iz kojih dolaze te zahvalili Županiji na gostoprimstvu.
Predsjednica županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga i dopredsjednica Organizacijskog odbora Nada Šešić s ostalim članovima Odbora te tajnicom Zajednice Zrinkom Roksandić, zahvalila je Županiji na gostoprimstvu i pokroviteljstvu te još jednom podsjetila važnost održavanja festivala.
Na festivalu u tri dana nastupa preko 240 sudionika iz nekoliko europskih zemalja, a organizatori su Zajednica kulturno – umjetničkih udruga Koprivničko – križevačke županije i Folklorni ansambl Koprivnica uz pokroviteljstvo županije, saveza Alpe Jadran, županijske Turističke zajednice, Grada Koprivnice i Općine Legrad.