Održano 17. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije

srp 12

Na parceli Vratnec u općini Peteranec održano je 17. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije u organizaciji Udruge orača Koprivničko-križevačke županije. Natjecanje na kojem su se okupili najvještiji orači s područja županije, otvorio je župan Darko Koren, zahvalivši Udruzi na organizaciji još jednog natjecanja koje će iznjedriti predstavnike na nadolazećem državnom prvenstvu.
Predsjednik Udruge orača Koprivničko-križevačke županije Darko Novotni podsjetio je na uspjehe koje je Udruga imala na natjecanjima tijekom ovih godina te dodao kako je Koprivničko-križevačka županija zahvaljujući talentiranim oračima imala nekoliko puta predstavnike na svjetskim prvenstvima.
Natjecalo se šest natjecatelja, po tri u svakoj kategoriji, a sve su pratili licencirani suci koji su vršili ocjenjivanje na temelju nekoliko parametara, a mjerači dubine su bili učenici Srednje gospodarske škole Križevci koji su na terenu radili u pratnji svojih mentora.
Pokrovitelj natjecanja je Županija koja je osigurala nagradni fond u iznosu od 10.000 kuna odnosno po kategoriji 5.000 kuna, a najuspješnijim natjecateljima će osim novčanih i sponzorskih nagrada, pripasti i priznanja Koprivničko-križevačke županije.
Pobjednici u kategorijama pluga ravnjaka i pluga premetnjaka stječu pravo za sudjelovanje na 17. natjecanju orača Republike Hrvatske koje će se održati 20. i 21. rujna 2019. u Sunji, Sisačko-moslavačkoj županiji.