Župan prisustvovao sjednici županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama

svi 17

U prostorijama Županijske uprave održana je 44. sjednica Savjeta za promet na cestama Koprivničko-križevačke županije. Sjednicu je otvorio predsjednik Savjeta Stjepan Peršin, a nakon što je potvrđen Dnevni red na kojem se našlo osam točaka, prisutnima se obratio župan Darkio Koren koji je izvijestio o zaključcima sastanka u Upravi Hrvatskih cesta te se osvrnuo na stanje prometne infrastrukture na području županije istaknuvši kako postoji veliki prostor za unaprjeđenje prometne infrastrukture i signalizacije, te na području investicija i funkcioniranja cjelokupnog sustava. Župan je predložio Savjetu da se uputi zahtjev prema nadležnom ministarstvu te ŽUC-u Zagrebačke županije kako bi se krenulo u rješavanje nedostatka.
Na sjednici je zaključeno kako Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture te Hrvatskim cestama treba uputiti dopis kako bi se ukazalo na nedostatke sredstava kojima raspolaže Županijska uprava za ceste KKŽ zbog malog broja vozila, a velikog broja kilometara cesta kojim upravljaju. Uz to naglašena je i potreba pomoći JLS da iniciraju probleme u signalizaciji na cestama, koje prolaze njihovim područjem, kao i izgledu samih cesta bilo da se radi o lokalnim, županijskim ili državnim cestama.
Ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić predstavio je informacije o radovima na županijskim i lokalnim cestama tijekom 2019. godine te projekcije za narednu godinu. Izvješće o akcijama, koje su proveli auto (moto) klubovi predstavili su predstavnici Autio kulubova iz Đurđevca, Koprivnice i Križevaca. kluba Koprivnica, Pero Krešić iz Auto kluba Đurđevac te Stjepan Peršin iz Auto moto kluba Križevci.