OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA U PORI KKŽ – DODIJELJENE POTVRDE POLAZNICIMA RADIONICA

svi 15

U prostorijama Razvojne agencije PORE KKŽ održan je Dan otvorenih vrata EU projekata i svečana dodjela Potvrda polaznicima edukacija za samozapošljavanje, pripremu i provedbu EU projekata te radionica za nezaposlene osobe Kluba za zapošljavanje organiziranih u okviru projekta „Partnerstvo za sve 2“. Ovim događajem ujedno je obilježen i tjedan EU fondova.
Svečanoj dodjeli potvrda i Danu otvorenih vrata EU projekata nazočili su župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda Župana Melita Ivančić, predstavnici Razvojne agencije PORE KKŽ, predstavnici svih projektnih partnera, polaznici edukacija i radionica te predstavnici medija.
Na početku svečanosti prisutnima se obratio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je još jednom čestitao svim polaznicima edukacija i radionica te naglasio zadovoljstvo činjenicom da se značajan broj polaznika odvažio na pokretanje vlastitog poslovanja.
Zatim se prisutnima obratila ravnateljica Melita Birčić koja je pozdravila župana i zahvalila Koprivničko-križevačkoj županiji na pruženoj podršci. Istaknula je kako je tijekom prošle i ove godine PORA u okviru provedbe projekta „Partnerstvo za sve 2“ organizirala 7 edukacija i radionica namijenjenih dugotrajno nezaposlenim osobama, ženama i mladima do 29 godina. Ukupno je edukacije i radionice pohađalo 70-ak nezaposlenih polaznika pripadnika ciljne skupine. Od navedenog broja polaznika njih 40-ak se zaposlilo ili samozaposlilo kroz pokretanje vlastitog poslovanja.
S obzirom na obilježavanje Tjedna EU fondova, ravnateljica je naglasila kako je PORA tijekom 2018. godine pružila stručnu pomoć u pripremi i provedbi 82 EU projekta ukupne vrijednosti 509,6 milijuna kuna.
Projekt „Partnerstvo za sve 2“ odobren je za financiranje od strane Europske unije u okviru poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III iz Europskog socijalnog fonda. Projekt traje od 14. svibnja 2018. do 14. studenog 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta  iznosi 1.999.427,02 kuna uz sufinanciranje od strane EU od 99,08%. Nositelj projekta je PORA, dok su partneri u projektu Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica, Hrvatska obrtnička komora Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije te Koprivnički poduzetnik.