U Županijskoj upravi održani radni sastanci s ravnateljima osnovnih i srednjoškolskih ustanova s područja županije

tra. 17

U prostorima Županijske uprave zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima, održao je radne sastanke s ravnateljima osnovnih i srednjoškolskih ustanova s područja županije. Na sastancima se raspravljalo o uvođenju II. faze programa „e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola“, predstavljen je nacrt Pravilnika o organizaciji i provedbi produženog boravka u osnovnoj školi, usuglašene su daljnje aktivnosti u projektu „Pametan obrok za pametnu djecu“, a dogovoren je i program obilježavanja završetka nastave za maturante.
Što se tiče programa e-Škole, ravnatelji su upoznati s hodogramom aktivnosti druge faze programa koji provodi CARNET u vrijednosti od 1,3 milijarde kuna, a kojim će se prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja do 31. prosinca 2022. godine digitalno transformirati nastavni i poslovni procesi u svim školama u Republici Hrvatskoj financiranima iz državnoga proračuna.
Ravnateljima su podijeljeni i letci za projekt „Pametan obrok za pametnu djecu“ u sklopu kojeg su izrađeni i edukativni materijali o važnosti pravilne prehrane koji će biti podijeljen svim učenicima te su najavljene ostale promotivne aktivnosti koje su planirane u idućoj školskoj godini.
Dogovoren je i programa obilježavanja završetka nastave za maturante pa će tako maturanti koprivničkih i đurđevačkih srednjih škola i ove godine završetak svog srednjoškolskog obrazovanja proslaviti uz plesa tradicionalnog salonskog kola, dok će križevački srednjoškolci plesati kvadrilju.
S ravnateljima osnovnih i srednjih škola raspravljene su i ostale nadolazeće aktivnosti u školama.