Đurđevački vatrogasci zadovoljni: na sjednici DVD Đurđevac svečano preuzeti novi prostori

ožu. 17

Javna vatrogasna postrojba Đurđevac, DVD Đurđevac, Vatrogasna zajednica grada Đurđevca i Puhački orkestar DVD-a Đurđevac u subotu su svečano preuzeli novo obnovljene prostorije. Podsjetimo, nakon što se policija preselila u zgradu JVP-a Đurđevac krenula je obnova drugog kata zgrade u koju su se preselili vatrogasci.

Tom prilikom, gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči osvrnuo se na radove i uređenje prostorija;

Matija Markešić, zapovjednik JVP Đurđevac istaknuo je kako su iznimno zadovoljni novim prostorima koji se prostiru na 409 kvadrata;

U ime DVD-a Đurđevac obratio se predsjednik DVD-a Ivan Hadžija te je rekao;

Nakon svečane primopredaje prostora kojega je posvetio župnik Marko Rac u velikoj dvorani Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac održana je i redovna izvještajna godišnja Skupština DVD-a Đurđevac.
Uz članove društva sjednici su prisustvovali i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, načelnik Policijske uprave Koprivničko- križevačke županije Vjekoslav Štimac, načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimr Habijan, župnik Marko Rac, delegacije prijateljskih društava Lovasa i Lovrana, te delegacije DVD-a susjednih općina i gradova sa područja županije i šire.
Na sjednici su prezentirana izvješća o radu društva, puhačkog orkestra i izvješće o financijskom poslovanju tijekom protekle godine. Doneseni su i usvojeni novi planovi rada za 2019. godinu s naglaskom na još kvalitetnije provođenje zaštite od požara, afirmiranje mladeži, stvaranje novih takmičarskih ekipa, te nabavke potrebne opreme.
Za nesebičan rad i zalaganje vatrogascima su uručena i posebna priznanja. Svim vatrogascima koji su dobili priznanja čestitao je i gradonačelnik Janči.