Ususret danu zaljubljenih: neispričana srednjovjekovna ljubavna priča iz kule Staroga grada

velj 13

Ususret Valentinovu, danu zaljubljenih, u đurđevačkoj utvrdi Staroga Grada husar Borna i agova kći Azra borili su se kako bi nadvladali razlike svoja dva svijeta.
Tako bi se moglo opisati tijek događanja nove priče ispričane unutar zidina utvrde koju su premjerno ovoga tjedna upriličili članovi Gradskog kazališta Đurđevac i članovi Udruge sv. Jurja.
– Ovaj prikaz samo je još jedan doprinos obilježavanju svojevrsnog tjedna zaljubljenih u našem Đurđevcu jer uz Turističku zajednicu, Udrugu Sveti Juraj i Gradsko kazališta Đurđevac, sa svojim sadržajima uključio se i Muzej Grada Đurđevca i Gradska knjižnica Đurđevac, ali i Restoran i pivnica Stari grad s posebnim Valentinovskim menijem te kazalište s prigodnim predstavama – istaknu je gradonačelnik Hrvoje Janči, dok je Mario Fuček iz Turističke zajednice Grada Đurđevca rekao:

  • Dio priče se temelji na stvarnim činjenicama, no većina ljubavne intrige nastala je  iz mašte, odnosno pretpostavki da je takve  zabranjene ljubavi bilo na ovim područjima, a na području Đurđevca ovakvih  imamo brojna turska prezimena od Hasana, Ređepa i sl.