Terenska nastava učenika OŠ Grgura Karlovčana iz Đurđevca

velj. 11

Učenici i polaznici Dodatne nastave Engleskoga jezika OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac, zajedno s učiteljicom Arijanom Lenardić, ostvarili su terensku nastavu u Zagrebu.
Po dolasku u Zagreb, prvo su posjetili Knjižnicu i čitaonicu Bogdana Ogrizovića, u sklopu koje djeluje odjel „Američki kutak“. Tamo ih je dočekala Marina Lončar, voditeljica spomenutog odjela, koja im je priredila interaktivnu radionicu naziva Scavenger Hunt. Učenici su dobili trag prema kojem su morali pronaći određenu knjigu ili časopis, a zatim su izvješćivali o ostvarenom zadatku na engleskom jeziku. Voditeljica je organizirala i dolazak gosta iznenađenja – izvornog govornika engleskog jezika, a to je bio Kahlil Epps iz Washingtona, koji je ove akademske godine suradnik u nastavi na Katedri za obrazovanje učitelja engleskog jezika na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, govorio je o životu u SAD-u i odgovarao na pitanja zaintrigiranih učenika, a na kraju im je poklonio i američke slatkiše.

Posjetili su i Veleposlanstvo Australije gdje ih je dočekala Dijana Grahovac, službenica za javnu diplomaciju i konzularne poslove. Prezentirala nam je rad ustanove i održala predavanje na engleskom jeziku o životu, obrazovnom sustavu, običajima i kulturi Australije. Zadnje odredište terenske nastave bio je ClueGo Escape Room gdje su učenici podijeljeni u tri sobe (Krađa Mona Lise, Tajna profesora Baltazara i Robin Hood) zajedničkim snagama rješavali zagonetke, pratili tragove, pronalazili predmete i na kraju uspješno izašli iz zaključane sobe.