Održan drugi sastanak projektnih partnera u okviru projekta „ZAPOSLI PA POMOZI“ u Općini Novigrad Podravski

sij. 11

U prostorijama Općine Novigrad Podravski održan je sastanak projektnih partnera u okviru projekta „Zaposli pa pomozi“ iz programa zapošljavanja žena ZAŽELI.
Tema sastanka bila je koordinacija nadolazećih aktivnosti u projektu: zapošljavanje pripadnica ciljane skupine, preliminarni odabir krajnjih korisnika, edukacija za članice ciljane skupine, nabava radne i zaštitne obuće i odjeće za članice ciljane skupine te sve ostale aktivnosti sukladno dinamici Projekta.
Vodeći partner u ovom projektu je Općina Novigrad Podravski, dok su projektni partneri Općina Peteranec, Općina Koprivnički Ivanec, Općina Đelekovec, Općina Drnje, Općina Legrad, Općina Hlebine, Općina Gola, Općina Rasinja, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Cilj projekta je unaprijediti radni potencijal žena s nižom razinom obrazovanja s ciljem ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti te povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika i potaknuti njihovu socijalnu uključenost na području 9 općina Koprivničko-križevačke županije. Ovim projektom zaposlit će se ukupno 49 žena koje će se brinuti za najmanje 220 krajnjih korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Ukupna vrijednost projekta je 6.951.789,42 kune, a trajanje projekta je 30 mjeseci.