Izabran izvođač za izgradnju Poduzetničkog inkubatora u Đurđevcu

stu. 09

Završila je javna nabava prema kojoj je izabran izvođač za izgradnju zgrade Poduzetničkog inkubatora. Projekt Poduzetnički inkubator Đurđevac sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u iznosu od 8,6 mil. kuna. Radi se o projektu  u sklopu kojeg će se izgraditi nova, moderna poslovna zgrada u kojoj će biti smješten poduzetnički inkubator.
Na površini od 650 m2, smjestit će se 20 opremljenih funkcionalnih prostora u potpunosti prilagođenih potrebama poduzetnika, uključujući ured za voditelja inkubatora, co-working prostor, konferencijsku dvoranu i 17 prostora za poduzetnike. Tim novim prostorima, kao i pružanjem savjetodavnih usluga, privući će se nove investicije te će se tako stvoriti preduvjeti za otvaranje novih radnih mjesta.
– Projektom želimo mladim i obrazovanim ljudima osigurati preduvjete i pomoć kod osnivanja novih poduzeća, a kojima će osigurati vlastitu egzistenciju, te će kroz svoje poslovanje doprinijeti kvaliteti života u Đurđevcu. Inkubator je zapravo nastavak mjera iz Programa poticanja poduzetništva čime Grad Đurđevac nastoji potaknuti što više mladih poduzetnika početnika na pokretanje vlastitog posla i samozapošljavanje – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.
Gradsko vijeće Grada Đurđevca donijelo je i odluku kojom je definirana cijena korištenja poslovnog prostora u Inkubatoru te je definiran i postotak subvencije od stane Grada za buduće stanare Inkubatora.
Za sve korisnike subvencija traje pet godina te je u prvoj godini zakup prostora besplatan, u drugoj godini iznosi 75% od ukupnog iznosa subvencije, u 3. godini je 50% dok u 4. i 5. godini iznos subvencije iznosi 25%.
– Projekt poduzetničkog inkubatora započeo je s radom još prošle godine, bez obzira što još nije izgrađena zgrada. Sve je spremno za početak radova, a naš cilj je što prije omogućiti radnu atmosferu u objektu jer su nam se već javili zainteresirani budući stanari – istaknuo je gradonačelnik.