Županija i Srpsko narodno vijeće učenicima u Velikom Pogancu omogućili centralno grijanje

stu. 08

U Područnoj školi Veliki Poganac dovršeni su radovi na projektu postavljanja centralnog grijanja, vrijednom gotovo 400 tisuća kuna, koji su zajednički financirali, svatko sa po 200 tisuća, Županija iz svog proračuna i Srpsko narodno vijeće.
Predstavljanju dovršetka radova, prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, saborski zastupnik srpske nacionalne manjine Boris Milošević, načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman, predsjednik županijskog Vijeća srpske nacionalne manjine Branko Dulikravić, predsjednik Općinskog vijeća Zvonimir Fajfarić, ravnatelj OŠ Andrije Palmovića Krunoslav Belaj, predstavnici projektanata i izvođača radova te ostali suradnici.
„Iznimno nam je drago što smo uspjeli realizirati ovaj projekt, no važno je naglasiti i kako je škola suočena sa sveprisutnim problemom u Hrvatskoj, a to je tendencija smanjenja broja učenika u školama u ruralnim područjima. Upravo zato se nadamo kako će ovaj objekt poslužiti i drugim potrebama lokalne zajednice te kako ćemo zajedničkom suradnjom pokrenuti i druge inicijative koje će rezultirati kvalitetnijim životom mještana, a time i povećanjem broja djece.“, rekao je župan Koren.
„Ovaj projekt rezultat je dobre suradnji te zahvaljujem svima uključenima, od predsjednika Dulikravića, ravnatelja Belaja, načelnika i župana te se nadam kako ćemo se jednako brzo i učinkovito dogovoriti i o drugim projektima u svrhu boljitka mještana.“, istaknuo je zastupnik Milošević.
Nakon uvodnih govora, krenulo se u obilazak škole i kotlovnice koja će ju zagrijavati, a zatim su se gosti uputili na svečanu proslavu Mitrovdana.