Članovi KUD-a Delovi na Međunarodnom festivalu u BiH

kol. 12

Na poziv KUD-a „Puračić“, folklorna i tamburaška grupa KUD-a Delovi, sudjelovala je na 8. Međunarodnom festivalu folklora “Dani ćaske – Puračić 2018.” u Bosni i Hercegovini.
Festival je od 2017. godine uvršten u kalendar CIOFF-ovih međunarodnih folklornih festivala sa ciljem očuvanja, njegovanja i promoviranja tradicije i kulturne baštine te uspostavljanje prijateljskih odnosa i međusobne suradnje između Društava.
Puračić-čaršija koja ima dušu, mjesto je u blizini Lukavca, bilo je centar kulturnih događanja u Tuzlanskom kantonu. Tu je održana završna svečanost i Međunarodna smotra folklora na kojoj je sudjelovalo više od 500 sudionika. U programu su se predstavile folklorne grupe iz Poljske, Bugarske, Turske, Hrvatske i desetak grupa iz Bosne i Hercegovine.
I članovi KUD-a Delovi, uz pomoć Udruge žena Delovi, predstavili su se sa slanim tradicionalnim jelom Podravine – Kašnjakima, štruklima sa hajdinskom kašom koji su karakteristični za tradicijsku podravsku kuhinju, a pripremali su se kao glavno jelo za vrijeme posta i kod nemrsa.
Članovi KUD-a Delovi, uspješno su se predstavili koreografijom podravskih pjesama i plesova, te dostojno predstavili svoje mjesto, Općinu Novigrad Podravski i Republiku Hrvatsku.