Napreduju radovi na izgradnji stanova u Radničkoj: već se zaprimaju prijave za drugu zgradu

kol. 10

Na web stranici Grada Đurđevca objavljena je i konačna lista reda prvenstva za kupnju stana preko programa društveno poticajne stanogradnje na području Grada Đurđevca Do sada je prijavljen interes za deset stanova, a već se prikupljaju i prijave za planiranu drugu zgradu.
Radovi na višestambenoj zgradi na Radničkoj cesti napreduju, a prema najavama izvođača radova, oni bi trebali potrajati najviše godinu dana stoga se predaja ključeva stanarima planira za točno godinu dana.
– Najbitnije je da će 12 mladih obitelji nakon što se izgradi zgrada rješiti svoje stambeno pitanje. Grad je dao izraditi projektnu dokumentaciju, osigurao je besplatno zemljište i oslobodio plaćanja komunalnog doprinosa kako bi cijena bila što povoljnija za buduće stanare. U ovo vrijeme kada rastu cijene građevinskih usluga smatram da je postignuta odlična cijena za izgradnju zgrade. Siguran sam da će izvođač radove obaviti u roku tako da će se za godinu dana 12 obitelji useliti u novu zgradu. Još jednom zahvaljujem svima koji sudjeluju u realizaciji ovoga projekta – rekao je gradonačelnik grada Đurđevca, Hrvoje Janči.
Cilj uključenja u Program POS-a je da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stanova uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih, u pogledu kamata i rokova otplate.
Zainteresirani za kupnju stanova mogu se i dalje javljati.