Predstavnici jedanaest županija održali su konstituirajuću sjednicu Radne skupine za sustav upravljanja kvalitetom

srp. 13

U prostorima Hrvatske zajednice županija, predstavnici jedanaest županija održali su konstituirajuću sjednicu Radne skupine za sustav upravljanja kvalitetom. Inicijativa za osnivanjem ove Radne skupine došla je iz Primorsko-goranske županije, a u ime Koprivničko-križevačke županije članicom je imenovana viša savjetnica-specijalistica za informatičku podršku i informacijsku sigurnost Verica Ujlaki.
Na samom početku sjednice, okupljeni su upoznati s radom četrnaest radnih skupina koje djeluju u sklopu Hrvatske zajednice županija i važnošću njihova doprinosa na razvitak dijaloga među županijama, a zatim se krenulo raspravljati o sustavu upravljanja kvalitetom.
Većina županija odradila je određene korake u uvođenju ISO standarda i certificiranja, a Koprivničko-križevačka županija uvela je sustav upravljanja kvalitetom 2014. godine po ISO normi 9001.
Okupljeni su pohvalili inicijativu te priliku za međusobnu razmjenu znanja i iskustava, a za voditelja Radne skupine izabran je Damir Malenica iz Primorsko-goranske županije, dok je njegovom zamjenicom imenovana Ivana Čandrlić-Dankoš iz Osječko-baranjske županije.