Za uspješne rezultate na natjecanjima nagrađeni najbolji đurđevački osnovnoškolci, srednjoškolci i njihovi mentori

lip. 14

U prostorijama utvrde Stari grad đurđevački su osnovnoškolci, učenici Strukovne škole Đurđevac i učenici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, zajedno s mentorima zaslužnima za iznimna postignuća na županijskim i državnim natjecanjima, sudjelovali na prijemu kod gradonačelnika Grada Đrđevca Hrvoja Jančija.
Gradonačelnik je pozdravio okupljene i čestitao im na postignuti rezultatima na natjecanjima. Naglasio je da je ponosan jer sudjelujući u natjecanjima učenici i njihovi mentori na najbolji mogući način promoviraju naš grad i školu.
– Moram primijetiti da je svake godine sve više učenika koji ostvaraju odlične rezultate na županijskim, ali i državnim natjecanjima, a ove godine je nagrađeno ukupno 45 mentora i 82 učenika. Ovim pripremama ste samo stekli još bolje radne navike koje će vam dobro doći u daljnjem školovanju i životu. Nadam se da ćete se po završetku svoga školovanja vratiti u svoj grad jer vi ste ti koji ćete otvarati nova radna mjesta, donositi nove ideje i biti nositelji razvoja našega kraja- rekao je gradonačelnik.
Ravnatelj OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac Danijel Domišljanović pohvalio je ovu inicijativu Grada koja će još više potaknuti učenike i mentore da i dalje nastave raditi, te da nastave sudjelovati na natjecanjima u narednim godinama. U ime mentora osnovne škole za prijam i nagrade se zahvalila učiteljica Ana Cenkovčan, te je za kraj svim učenicima poželjela puno sreće u daljnjim natjecanjima.
Profesorica Milka Potkornjak iz Strukovne škole, profesor Josip Horvat iz Gimnazije i ravnateljica Gimnazije Nevenka Lončar također su čestitali svim učenicima i mentorima koji su postigli odlične rezultate na natjecanjima, te su im zaželjeli puno uspjeha u daljnjem radu i obrazovanju.
Nakon svečanog djela gradonačelnik je učenicima i mentorima za postignuti uspjeh uručio prigodne poklone.