OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac uključila se u e-twinnig projekt iz područja ekologije

lip. 13

OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac uključila se u e-twinnig projekt iz područja ekologije, koji upoznaje učenike s odgovornim ponašanjem prema okolišu. U projektu koji je trajao od rujna 2017. do lipnja 2018. sudjelovala su 4 učitelja i 43 učenika đurđevačke osnovne škole.
Svaka škola trebala je izraditi prijedlog za logo projekta, a prijedlog loga đurđevačke škole proglašen je najboljim i izabran je za logo cijelog projekta. .
Učiteljica Nada Kožar je s grupom učenika istražila sastav plastičnih vrećica, njihovu štetnost za okoliš i koje su manje štetne alternative.
U sklopu projekta zadatak je bio i odraditi radionice vezane uz plastične vrećice, napraviti kazališnu predstavu s eko temom, izraditi kostime i sl. i tim su povodom u sklopu tradicionalne priredbe „Pozdrav proljeću“ učenici uz mentorstvo učitelja Zorana Vidakovića i Martine Lovrak Ivanov uredili pozornicu na zadanu temu.
Učiteljica Dijana Kolarić je organizirala eko-modnu reviju u kojoj su učenici pokazali svoju kreativnost i izradili odjevne predmete od plastičnih vrećica.
U projektu su sudjelovale škole iz Hrvatske, Srbije i Slovačke.