Održano 3. Delovsko veselje

lip. 13

Pod pokroviteljstvom Općine Novigrad Podravski uz pomoć brojnih sponzora i podršku Koprivničko-križevačke županije, županijske turističke zajednice i Turističke zajednice grada Koprivnice uz domaćine KUD-a Delovi, u sportskoj dvorani u Novigradu Podravskom održana je manifestacija III “Delovsko veselje”.
Sudionike i goste prigodnim riječima pozdravila je predsjednica KUD-a Delovi Štefica Plantić, a program su pratili čelni ljudi Općine Novigrad Podravski, Županijska vijećnica Đurđica Mustaf i predstavnici Udruga sa kojima KUD uspješno surađuje.

Želja članova KUD-a Delovi je da se ovom manifestacijom sačuva kulturna baština, tradicija i običaji našeg područja te da se upoznaju običaji i tradicija ostalih krajeva Lijepe naše, a i šire.
U bogatom kulturno – umjetničkom programu posjetitelji su uživali u pjesmama i plesovima Podravine, Posavine, Slavonije, Prigorja i Međimurja, a po prvi puta na ovoj manifestaciji izvedeno je Salonsko kolo.
Osim folklorne večeri, sudionici ove manifestacije mogli su uživati u bogatoj izložbi slika, kreativnih radova i starih fotografija koju je organizirala likovno-kreativna sekcija KUD-a Delovi uz pomoć suradnika, a posebnu pozornost privukle su stare fotografije delovskih mužikaša iz etno zbirke obitelji Vulić iz Delova-mužikaši kroz povijest, od 1920. godine do danas.