Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo financiranje za ukupno 11 projekata iz Koprivničko-križevačke županije u ukupnom iznosu od 2.466.000,00 kn

lip 13

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo je popis odabranih projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava usmjerenih na poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda na području jedinica lokalne samouprave za 2018. godinu.
„PORA“ KKŽ je s ciljem informiranja potencijalnih prijavitelja i što većeg broja prijava s područja Koprivničko-križevačke županije održala prezentaciju poziva te ponudila stručnu i tehničku pomoć u pripremi zahtjeva.
Prema objavljenim rezultatima Ministarstvo je odobrilo financiranje za ukupno 11 projekata iz Koprivničko-križevačke županije u ukupnom iznosu od 2.466.000,00 kn, među kojima je Općini Ferdinandovac odobreno 342.000 kn za projekt „Modernizacije postojeće energetski neučinkovite javne rasvjete, nabavom i  postavljanjem ekološki učinkovite LED rasvjete na području Općine  Ferdinandovac“, kojim je planirana zamjena neučinkovite javne rasvjete LED rasvjetnim tijelima na području najprometnijih ulica u Ferdinandovcu – Dravskom i Tolnicom.
Nadalje, Općini Kalinovac odobreno je sufinanciranje u iznosu od 94.000,00 kuna za projekt Nabava komunalnog vozila za održavanje javnih površina, ukupne procijenjene vrijednosti 236.296,07 kuna, dok će se razlika financirati iz proračuna Općine.
Općini Virje odobren je iznos od 177.000 kn za projekt “Uređenja ulice Ferde Rusana u Virju”, dok je Općini Novo Virje odobren iznos od 50.000 kn za Nabavu komunalne opreme – posude za sakupljanje miješanog komunalnog otpada.
Za projekt Modernizacije javne rasvjete, Općini Drnje odobrena su sredstva u iznosu od 382.000 kn.