Sudionici međunarodnog projekta Radwan posjetili Županijsku upravu

svi. 18

Kako bi se upoznali s glavnim značajkama i posebnostima Koprivničko-križevačke županije, sudionici Erasmus + KA2 projekta Radwan posjetili su Županijsku upravu gdje ih je dočekao zamjenik župana Ratimir Ljubić.
Riječ je o projektu financiranom sredstvima Europske unije koji obuhvaća četiri zemlje: Hrvatsku, Poljsku, koja je i nositelj projekta, Španjolsku i Tursku, a Područna škola Josipa Generalića Hlebine zajedno s partnerskim školama iz navedenih zemalja sudjeluje u provedbi već dvije godine. Glavni ciljevi projekta su kroz implementaciju inovativnih metoda učenja i poučavanja povećati obrazovne mogućnosti za otprilike 600 uključenih učenika, učiniti obrazovanje zanimljivijim te razviti i poboljšati temeljne kompetencije učenika.
Zamjenik Ljubić poželio je dobrodošlicu učenicima, profesorima i koordinatorima, pohvalio njihovu aktivnost u projektu te im predstavio Koprivničko-križevačku županiju. Domaćinu, ravnatelju Osnovne škole Frana Koncelaka Drnje Ivanu Pikivači, u čijem se sastavu nalazi Područna škola Hlebine, čestitao je na sudjelovanju u ovom velikom međunarodnom projektu, kao i na promociji županijske kulturne baštine, s naglaskom na naivnu umjetnost.
Nakon prijema, sudionici projekta za uspomenu su se zajednički fotografirali i sa županom Darkom Korenom, koji im je poželio da sa sobom ponesu lijepa sjećanja na Koprivničko-križevačku županiju i Hrvatsku te da njeguju prijateljstva koja su ovdje stvorili.