Osnovna škola Grgura Karlovčana Đurđevac zahvaljujući učenicima volonterima dobila naziv škola filantrop

svi. 18

Ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac Danijel Domišljanović na 10. sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca vijećnicima je ukratko prezentirao rad Osnovne škole u prethodnoj godini, kroz tri segmenta: aktivnosti u školi, projekti i edukativni projekti.
Između ostalog, Škola je organizirala državno natjecanje iz povijesti, dobila je i naziv ŠKOLA FILANTROP – kao jedna od deset škola koja je prepoznata kao škola s velikim brojem učenika-volontera, organizirali su i državni skup kineziologa na kojem je sudjelovalo 250 učitelja/profesora tjelesne i zdravstvene kulture, te je osnovana i Učenička zadruga MRAVLJI LAV koja sudjeluje na raznim manifestacijama u gradu Đurđevcu.
Na školi trenutno traju radovi na energetskoj obnovi škole vrijedni 7,2 mil. kuna, te radovi na nadogradnji dodatnih učionica kojim će se osigurati jednosmjenski rad, ukupne vrijednosti 2,1 mil. kuna. Projekt izgradnja senzorne sobe prijavljen je u suradnji s Gradom na natječaj Zagrebačke banke, te su odobrena sredstva u iznosu 100.000,00 kuna. U tijeku je i opremanje informatičke učionice novom opremom i namještajem.
Ravnatelj je istaknuo da otkada je Grad Đurđevac preuzeo osnivačka prava nad OŠ Grgura Karlovčana, u potpunosti je opremio sportsku dvoranu, osigurane su edukacije učitelja u punom opsegu prema planu edukacije, ulagalo se i u opremanje učionica, te se zahvalio na podršci i dosadašnjem ulaganju Grada u cilju osiguranja boljih uvjeta rada kako za zaposlenike škole tako i za njezine polaznike.