Projekt Maslačak za sve vrijedan 5,1 mil. kuna prošao administrativnu provjeru

svi. 17

U Grad Đurđevac stigla je odluka Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku da je projekt Maslačak za sve prošao administrativnu provjeru.
Grad Đurđevac je u partnerstvu s Dječjim vrtićem Maslačak prijavio ovaj projekt na Javni poziv Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kojim bi se osigurao poslijepodnevni rad vrtića za jednu mješovitu grupu od 20 djece.
Potreba za poslijepodnevnim radom vrtića rezultat je trendova suvremenog obiteljskog života, te će novo radno vrijeme dobro doći obiteljima gdje oba roditelja rade i nemaju mogućnosti koristiti baka servis.
Projektom bi se unaprijedilo i pet postojećih kratkih programa, a to su engleski, zbor, sportsko-ritmička, etno-tradicijska i vjerska grupa, te se planira uvesti novih šest programa: njemački, likovna, informatička, eko, rad s darovitom djecom i program potpore roditeljima.
Budući da DV Maslačak raspolaže dostatnim prostorom za provedbu aktivnosti koje obuhvaćaju cijelo potkrovlje, ovim projektom planira ga se i dodatno opremiti sukladno potrebama pojedinog programa. Ovaj projekt omogućit će i zaposlenje novih 10 osoba u vrtiću, a obuhvatit će vremensko razdoblje od 30 mjeseci.
Ukupna vrijednost projekta je oko 5,1 mil. kuna, a očekuje se da će se projekt financirati u cijelosti iz Europskog socijalnog fonda.