Održan prvi dio 7. sjednice Županijske skupštine

svi. 17

Članice i članovi Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije okupili su se na 7. po redu sjednici Županijske skupštine kako bi raspravljali o 47 točaka dnevnog reda. Sjednicu je otvorio predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.
Jedna od točaka dnevnog reda odnosila se na razmatranje Izvješća o problematici zapošljavanja na području Koprivničko-križevačke županije u 2017. godini, gdje u Zaključku stoji kako je smanjena nezaposlenost, a Županija je treća u Hrvatskoj s najmanjim brojem nezaposlenih.
Župan je predstavio Informaciju o donošenju Odluke o preraspodjeli sredstava planiranih u Proračunu Županije za 2017. godinu. Članovi su donijeli Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za 2017. godinu, razmatrali Informacije o radu Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije za prošlu godinu, kao i Analize stanja sustava civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije za prošlu godinu.
Članovi su, između postalog, podržali i Izvještaj o korištenju sredstava Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2017. godinu, te Izvješće o radu i financijskom poslovanju PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja.
Također je razmatrana Informacija o radu koncesionara primarne zdravstvene zaštite za 2017. godinu, a članovima je na razmatranje dano i Izvješće o realizaciji Programa iz područja osnovnog i srednjeg školstva Koprivničko-križevačke županije za 2017. godinu, s prijedlogom Zaključka, koje je i usvojeno. Nastavak sjednmice održat će se 24. svibnja.