Bogata turistička i kulturna ponuda Muzeja Grada Đurđevca nastavlja privlačiti posjetitelje u Đurđevac koji postaje sportski grad sa preko 600 aktivnih sportaša

svi. 16

Na Gradskom vijeću Grada Đurđevca, rad Muzeja Grada Đurđevca za prošlu godinu vijećnicima je prezentirala ravnateljica Edita Janković Hapavel.
Navela je kako Muzej u okviru svojih redovnih muzejskih djelatnosti organizirao deset izložbenih projekata, pet predavanja, te deset radionica i igraonica. Tijekom godine organizirano je 12 koncerata.
– Već sad dnevno zbog izložbe Homagge a Picasso u prosjeku imamo oko 200 posjetitelja. Prihodi muzeja znatno su porasli do prije par godina bili su oko 6.000 kuna godišnje, a već sada bilježimo prihode veće od 100.000,00 kuna. Osim obavljanja redovne muzejsko-galerijske djelatnosti Muzej ostvaruje značajne rezultate i sa svojim dodatnim sadržajima. Suradnja sa školama, komunikacija s medijima i prisutnost na društvenim mrežama pridonijela je znatnom porastu posjećenosti Đurđevcu- istaknula je ravnateljica Edita Janković Hapavel.
Osim izvješća gradskih ustanova vijećnici su jednoglasno usvojili i izvješće o radu za prošlu godinu Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca.
– Grad Đurđevca okuplja 21 aktivnih članica sa preko 600 aktivnih sportaša i sportašica koji su uključeni u sportske aktivnosti preko svojih klubova. Svake godine u klubove se učlanjuje sve više djece. Svojim djelovanjem Zajednica doprinosi razvoju i promicanju sporta, razvoju sportskih aktivnosti djece i mladeži, te sportsko-rekreacijskih aktivnosti građana i osoba s invaliditetom. Tijekom prošle godine naše sportašice i sportaši su kroz aktivnosti u klubovima razvijali i njegovali sportski duh kako širom Lijepe naše tako i izvan nje te su svojim nastupima doprinijeli promicanju ugleda svojih klubova, Grada Đurđevca, zajednice sportova i sporta uopće- rekao je predsjednik Zajednice Ivan Juričić.
Sportašima zajednica preko svojeg pravilnika omogućuje i potiče da ih odgajaju školovani i educirani stručnjaci. ŠRC koji će biti pokretač razvoja sporta, ugostiteljstva i turizma u našem gradu, Podravini i u ovom dijelu Hrvatske je u samoj završnoj fazi gradnje.