Učenici Strukovne škole Đurđevac posjetili tvrtke u Svetoj Nedjelji i Varaždinu

tra. 25

U sklopu stručnog posjeta učenici razrednih odjela 2.a, 3.a i 4.a Strukovne škole Đurđevac posjetili su tvrtku u Svetoj Nedjelji i u Varaždinu. U obje tvrtke prezentirane su im sve faze procesa u stvaranju novih visokotehnoloških proizvoda.
U proizvodnim pogonima automobila u Svetoj Nedjelji učenicima je omogućen izravan uvid u proces proizvodnje sportskih električnih automobila, te električnog bicikla. Razgledali su strojarski i elektrotehnički razvojni odjel, odjel za proizvodnju dijelova za automobile, odjel za izradu automobilske šasije, odjel kompozita te pogon proizvodnje baterijskih sustava.
U prostorima tvrtke u Varaždinu održana je kratka prezentacija o njezinom razvoju, proizvodnom programu i aktualnim tehnologijama u području proizvodnje električne energije iz energije Sunca. U proizvodnom pogonu fotonaponskih panela učenici su upoznali najmoderniju robotsku tehnologiju i automatizirani sustav proizvodnje. Voditelji stručnog posjeta bili su nastavnici Branko Pleadin, Slavko Majstorović i Dejan Rakijašić.