PORA razvojna agencija Podravine i Prigorja u emisiji Aktualnosti iz županije

velj. 13

U emisiji Aktualnosti iz Županije Podravskog radija gostovala je ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić. Kao što je poznato PORA je već duže vrijeme jedan od ključnih partnera Koprivničko – križevačke županije i jedinica lokalne samouprave, ali i brojnih drugih ustanova. Melita Birčić upoznala nas je s nekim od glavnih projekata s kojima su se bavili prošle godine.

 

 

      1. Birčić 1 13.02.18

 

 

Konkretnije riječ je o projektima koji se odnose na pomoćnike u nastavi, osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva, poboljšanje infrastrukturnih uvjeta našeg Doma zdravlja, opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka u Križevcima, pripremu i provođenje projekata za poduzetnike, te projekte za jedinice lokalne samouprave vezane uz mjeru 7.2.2 ruralnog razvoja u vrijednosti od 11.7 milijuna kuna. PORA osim pripreme i provedbe projekata pomaže svojim partnerima da budnu na vrijeme upoznati sa svim natječajima na kojima se mogu povući određena sredstva. Takvu uslugu pruža i poduzetnicima na nekoliko mjesta u Županiji.

 

 

      2. Birčić 2 13.02.18

 

 

Napomenula je i da je u tijeku dugoočekivani natječaj za izgradnju i opremanje proizvodnih kapaciteta malih i srednjih poduzetnika. Iznos sredstava koja se mogu dobiti kreće se od 500 tisuća do 15 milijuna kuna.