Obrtnička komora Koprivničko – križevačke županije proslavila 20 godina postojanja

velj. 13

Obrtnička komora Koprivničko – križevačke županije proslavila 20 godina postojanja

Svečanom proslavom, Obrtnička komora Koprivničko – križevačke županije obilježila je 20. obljetnicu svojeg osnivanja i uspješnog djelovanja.
Obrtnička komora Koprivničko – križevačke županije osnovana je kao zadnja u Hrvatskoj, kazao je na početku svojeg obraćanja predsjednik Komore Zvonko Pecikozić te istaknuo važnost opstanka Komore koja bi bila nemoguća bez partnerskih odnosa koji se godinama kvalitetno razvijaju s institucijama na lokalnoj i državnoj razini, a sve s ciljem promicanja interesa obrtnika i davanja doprinosa gospodarstvu naše Županije.
Na samom početku Komora je okupljala više od 2.000 registriranih obrtnika, a nakon višegodišnje krize koju je obilježio značajan pad broja obrtnika, županijska Obrtnička komora danas bilježi blagi porast broja obrtnika, te trenutno broji 1250 obrtnika, a u obrtništvu je zaposleno oko 3.500 radnika. Obrtnici su u 2016. godini ostvarili više od milijarde i 100 milijuna kuna prihoda i time predstavljaju značajnu gospodarsku snagu..
Župan Darko Koren osvrnuo se na značaj i važnost ove institucije za županiju, kao i povezanost Komore i same Županije: „Obrtnička komora svih ovih godina pouzdan je partner Županiji, što osobito dolazi do izražaja tijekom organiziranja županijskog Obrtničkog i gospodarskog sajma“ kazao je župan.
Čestitke na 20 godina uspješnog djelovanja uputila je i Ana Mandac, pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta kao i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.
Uz brojne obrtnike, saborske zastupnike, dužnosnike, predstavnike udruženja obrtnika i komora iz cijele Hrvatske svečanosti su prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić.
Svečanost je završila podjelom zahvalnica Županijske obrtničke komore te povelja Hrvatske obrtničke komore zaslužnima za razvoj obrtništva.
Povelje Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos između ostalih dobila je i Strukovna škola Đurđevac.

 

foto;  kckzz.hr