Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković svečano prisegao na dužnost člana Državnog sudbenog vijeća

ruj 02

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković svečano prisegao na dužnost člana Državnog sudbenog vijeća

Sabor je još u srpnju u Državno sudbeno vijeće imenovao predsjednika Gradskog vijeća Grada Đurđevca i saborskog zastupnika Željka Lackovića, a on je ovaj tjedan svečano prisegnuo na dužnost u dvorani Vrhovnog suda Republike Hrvatske pred predsjednikom Vrhovnog suda RH Đurom Sessom, predsjednikom Državnog sudbenog vijeća Željkom Šarićem i članom Damirom Kontrecom, također sucima Vrhovnog suda RH. Njegov mandat kao člana Državnog sudbenog vijeća trajat će četiri godine. Državno sudbeno vijeće čini 11 članova od kojih 7 dolazi iz redova istaknutih sudaca, 2 iz reda profesora pravnih fakulteta, te 2 člana iz redova saborskih zastupnika.
U emisiji Gradske teme predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca i saborski zastupnik Željko Lacković naglasio je da na tu funkciju nije izabran iz pogrešnih razloga odnosno kao nagrađivanje zbog iskazane podrške vladi.

      1. LACKOVIĆ 01.09.17

Državno sudbeno vijeće zasjeda prilikom imenovanja sudaca, imenovanja i razrješenja predsjednika sudova, premještaja sudaca, vođenja stegovnog postupka i odlučivanja o stegovnoj odgovornosti sudaca, a odlučuje i o razrješenju sudaca, te vodi i kontrolira imovinske kartice sudaca.
Lacković je rekao kako je vraćanje pravosudnih tijela u Grad Đurđevac jedan od političkih cijeva od početka njegova djelovanja.

      2. LACKOVIĆ 1 01.09.17