Radni sastanak u općini Kloštar Podravski

kol 24

Radni sastanak u općini Kloštar Podravski

U Uredu načelnika općine Kloštar Šodravski i predsjednika LAG-a „PODRAVINA“, Siniše Pavlovića, održan je radni sastanak  na kojem su osim načelnika prisustvovali: zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije  Ratimir Ljubić, v.d pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine  Ana Mušlek, ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja  Melita Birčić i voditeljica LAG-a „PODRAVINA“ Mihaela Lončar.
Sastanak je održan s  ciljem nastavka  suradnje između LAG-a „PODRAVINA“ i PORE kao i Županije.
Tema sastanka je bio sporazum između PORE i LAG-a o nastavku suradnje i istraživanju načina poslovanja koji će biti korisnicima najprihvatljiviji. Definirane su ciljane skupine kojima će pojedina institucija pristupati te je naglasak stavljen na terenski rad kako bi se aktivnosti što bolje približile korisnicima. Prioritet se odnosi na povlačenje sredstava iz EU fondova kao i na stalna informiranja i jačanja kapaciteta udruga za povlačenje sredstava i mogućnosti djelovanja.
Nakon toga, raspravljalo se o mogućnostima financiranja predškolskog odgoja u općini. Načelnik je izložio projekt školske sportske dvorane koji je prijavljen na Podmjeru 7.4 Programa ruralnog razvoja RH. Ravnatelj osnovne škole osvrnuo se na problematiku oko ulaganja u postojeće zgrade Područnih škola u Kozarevcu i Prugovcu.
Ravnateljica PORE istaknula je kako postoje brojne mogućnosti suradnje Općine, TZ, Županije i LAG-a, a posebno po pitanju EU fondova, prekogranične suradnje i mnogih drugih.