Županija nabavila vrijednu opremu za đurđevačke vatrogasce

kol 23

Županija nabavila vrijednu opremu za đurđevačke vatrogasce

U prostorijama JVP-a Đurđevac održana je svečana primopredaja vatrogasne opreme vrijedne 40 tisuća kuna, koja je preko županijske Vatrogasne zajednice nabavljena sredstvima Koprivničko-križevačke županije i uručena DVD-ima na đurđevačkom području.
Primopredaji su u ime Županije prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, a župan je tom prilikom kazao kako su „vatrogasci u nedavnim gašenjima požara u Dalmaciji još jednom dokazali opravdanost ulaganja u vatrogasni sustav“.

      1. Župan vatrogasci

 

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči vatrogascima je zaželio što manje intervencija, a u ime županijske Vatrogasne zajednice obratili su se predsjednik Goran Matoničkin i zapovjednik Zvonimir Habijan koji su naglasili odličnu suradnju s javnim vatrogasnim postrojbama, vatrogasnima zajednicama i DVD-ima. Također su istaknuli kako županijska Zajednica i Županija kontinuirano ulažu u nabavu vatrogasne opreme na sva tri požarna područja, koprivničkom, križevačkom i đurđevačkom.
Oprema je uručena DVD-ima Mičetinac, Suha Katalena, Sirova Katalena, Budrovac, Đurđevac, Severovci, Čepelovac i Sveta Ana.
Ispred JVP-a Đurđevac, Vatrogasne zajednice Grada Đurđevca i okupljenih DVD-a zahvale Županiji i županijskoj Zajednici uputio je v.d. ravnatelj-zapovjednik JVP-a Matija Markešić, naglasivši kako uvijek imaju razumijevanja za potrebe vatrogasaca.
Zapovjednik Habijan na kraju je posebno zahvalio DVD-ima na uključivanju u četiri izvanredne dislokacije u Dalmaciji, gdje su pokazali kako se na njih može računati u svakom trenutku te je najavio kako im slijedi peta smjena redovne dislokacije.