Najava: Renesansni festival

kol 21

Najava: Renesansni festival

Jedna od najznačajnijih koprivničko-križevačkih manifestacija – Renesansni festival, koji i ove godine okuplja više od tisuću sudionika iz Hrvatske, Austrije, Slovačke, Poljske i Italije, održat će se od 24. do 27. kolovoza 2017. na Gradskim bedemima u Koprivnici.

Riječ je o manifestaciji koja svojim bogatim programom posjetitelje vraća u 15. i 16. stoljeće te im pruža mogućnost da uživaju u viteškim igrama, srednjovjekovnoj gastronomiji, sajmu rukotvorina, brojnim kostimiranim likovima, glazbi i kulturnim priredbama, a ove će godine po prvi put biti predstavljen i parfem od koprive.

Renesansni festival financijski podupire i Koprivničko-križevačka županija, a važno je napomenuti i kako nosi priznanje Superbrands u kategoriji događanja već drugu godinu zaredom, dok ga je Hrvatska turistička zajednica ponovno svrstala među top manifestacije Hrvatske.

Tema ovogodišnjeg Renesansnog festivala je „Kopriva i eliksiri“, a službeno otvorenje održat će se u četvrtak, 24. kolovoza s početkom u 19,00 sati na Gradskim bedemima.