Kapela svete Rozalije uskoro u novom ruhu

kol 21

Kapela svete Rozalije uskoro u novom ruhu

Grad Đurđevac u suradnji sa Župom sv. Jurja mučenika Đurđevac prijavio je projekt građevinske obnove Kapele svete Rozalije u Đurđevcu na raspisani natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Građevinska obnova odnosi se na uređenje fasade, postavljanje nove stolarije i uređenje okoliša kapele kako bi se revitalizirala za vjerske obrede, atraktivna vjenčanja, te kako bi se adekvatno prezentirala zaštićena pokretna baštine RH- kasno barokni oltari koji se nalaze u kapelici.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 110.00,00 kuna od čega Ministarstvo sufinancira projekt do maksimalno 90% od ukupne vrijednosti.

Ova obnova je nastavak sufinanciranja radova na crkvama i kapelama koje provodi Grad Đurđevac. U protekle dvije godine Grad je sufinancirao obnovu kapele u Budrovcu, obnovu krovišta i zvonika crkve u Mičetincu, zamijenjen je oštećeni lim na krovištu Crkve sv. Jurja, uređena je unutrašnjosti kapele u Čepelovcu, a trenutno su u tijeku i radovi na uređenju kapelice u Suhoj Kataleni.